Polka och Polska

Igår hade vi kurs igen! En riktigt grym viskurs här på VD. För en gångs skull var jag (Caroline) elev och inte lärare… Mycket roligt! Nu kan jag sjunga polska och drillar och ljudar konsonanter så det står härliga till. Och idag hade en av mina elever med sig en fin glasburk med riktigt goda polkagrisar till mig som tack för alla sånglektioner den här terminen. Hon är så himla bra på att sjunga och kommer gå riktigt långt! Jag ser fram emot att fortsätta jobba tillsammans med henne till hösten igen. Två bra dagar på VD. Polka och Polska alltså…

20120612-222908.jpg

Viskurs, sånglektioner och potatiskringlor!

Just nu är jag helt ensam på VD men om en liten stund fylls VD återigen av alla peppade elever och sångpedagoger. Många vill ta extra sånglektioner inför konserten den 20/6. Så nu kör vi på för fullt! Dessutom är det viskurs ikväll kl 18.00. I fikapausen bjuds det idag på nybakta småkakor bakade på kokt potatis till det goda kaffet!

20120611-120410.jpg

Studioinspelning

Efter att ha varit i studion och slipat på några sånginsatser börjar det närma sig skivrelease för en av VD’s elever. Han heter Ludvig Siggelin… Glöm inte var ni hörde det namnet först! Skivan kommer bli sjukt bra och självklart är allt material skrivet av Ludvig själv!

I studion var vi inte alltid helt överens, men det kan nog vara bra! Det betyder ju att vi har full fokus på sången och att få till allt riktigt bra. Sen finns det ju så klart olika meningar om vad som egentligen är bra… Men efter några timmar var vi alla överens om att vi lyckats hitta det sound vi var ute efter!

20120607-172910.jpg

20120607-172919.jpg

20120607-172930.jpg

20120607-172940.jpg

Anna åker på turné

Nu är det dags för vår kära kollega Anna att åka iväg på europaturné tillsammans med sitt fina band KONGERO! I två veckor får vi lov att klara oss utan Anna medan hon är ute i stora vida världen och sjunger för fullt. Vi får väl se hur vi klarar det… Kongero beskriver sig själva och sin musik så här:

”Med folkmusiken som grund utforskar vokalgruppen Kongero nyfiket och obehindrat röstens möjligheter. Musiken präglas av klarhet, täta klanger och tajt rytmiskt driv. På ett självklart vis kompletterar de fyra sångerskornas personliga uttryck varandra och ger gruppen dess unika sound. Med sångteknisk skicklighet, oemotståndlig lekfullhet och briljanta arrangemang tar Kongero den traditionella folkmusiken in i nutiden.”

Självklart tycker vi alla andra sångpedagoger att detta är jättekul och ser vi fram emot att få höra allt om spelningarna när hon kommer tillbaka till oss igen!

 

Välkommen ED Sweden!

Chefens jacka som tidigare hängt så ensam har nu fått en vän…

Nu har vi äntligen slagit upp portarna till världens skönaste businessplats! VD’s alldeles egna 20120420-233556.jpgkontorslandskap har i dagarna växt fram och vår första entreprenör har precis flyttat in. Det känns otroligt spännande och intressant och vi är alla glada att Sanna från ED Sweden nu är en del av allt som händer på VD.

Vill du också vara med där framtidens business skapas? Hör av dig till oss och berätta mer om just din affärsidé!

Men vad heter detta coola ställe då? Än så länge går det under namnet VD-Business men vi hoppas på riktigt fina namnförslag från alla kreativa katter dör ute!

Vi ses på VD!!!