Filminspelning ”Unga Astrid”

Vad kul att just du vill vara med på filminspelningen med oss på VD! Här nedan kommer vi publicera all info som rör inspelningen.

Repetition

tisdagen den 23/5 kl. 18.00-18.30 på Vocal Devotion, Tomtebogatan 39. kod. 5230

Inspelning

lördag 17 juni start 16.00 (Stadsbiblioteket)

Info

Inspelningen är ett stort svensk/europeiskt filmprojekt som produceras av Nordisk Film tillsammans med Avanti Film. För regi står danska Pernille Fischer och historien handlar om Astrid Lindgrens liv som ung kvinna.

Den 17 juni filmas en fantastisk scen som avslutar hela filmen där en barnkör sjunger i ett bibliotek i Stockholm. Det är här vi kommer in i bilden!

Det kommer finnas fika till barnen hela dagen. Om barnen stannar längre än halva arbetsdagen får de även ”lunch”. Gissar att det blir vid 20-tiden (så lite oklart i nuläget om det är aktuellt för fler än solobarnen). Föräldrar får ej mat av oss, men det kommer finnas kaffe.

Kläder & hår

Ljusa kläder. Ljus skjorta/tröja på pojkar (behöver inte va vitt). Klänning eller blus på tjejer. Ljusblått och beige och ljusgrå och lite ljusrosa räknas också som ljust. Det kan va lite randigt, rutigt , prickigt etc. Obs: Inga figurer, Disneyplagg eller logor. Ej heller glitter. Finare skor eller enklare skor. Kan va enfärgade sneakers, ballerinaskor etc på tjejer.

Ta gärna med flera alternativ på kläder och skor! Kostymavdelningen kommer också ha med sig kläder. Vissa kommer eventuellt att få byta om till något annat. Det kan vara bra om barnen vet om det i förväg. På film ”klär man ut sig”!

Önskemål från maskavdelningen:
Barnen kommer med rent och genombortstat hår. De väljer ut vilka de vill göra frisyrer på.

OBS! Skicka ett email till statist@avantifilm.se med barnets namn, ålder och längd. Ange även om ditt barn har några matpreferenser som vegetarian, allergier, laktos etc. Vänligen skriv BARNKÖR i ämnesraden. Ange om ditt barn ska vara ett av ”solobarnen” – bifoga även en helt nytagen bild om så är fallet.

Text

Alla solister: Nananana x 4

Acke:
Springa, våga springa
Genom döden, in i livet

Juliette:
Springa, våga springa
Genom mörkret, in i ljuset

Wilma:
Passa på att leva

Ludvig, Athena, Wilma M, Hanna, Juliette & Edit:
Ta för dig

Hanna & Athena:
Känn att sommaren, den är din

Jonatan:
Passa på att leva, ta ett steg fram

Tuan & Alexia:
Eller baklänges om du vill

Alla solister (ej Ludvig):
Nananana x 4

ALLA BARN

Passa på att leva, stå mitt i det
Möt upp stormarna med ett skrik

Springa, våga springa
Genom döden, in i livet

Springa, våga springa
Genom mörkret, in i ljuset

Springa, våga springa
Genom döden, in i livet

Springa, våga springa
Över gapet, in i faran

 

Ljud att lyssna & sjunga

Här kan du lyssna på den slutgiltiga versionen av låten. Observera att materialet inte är superhemligt och absolut inte får spridas vidare!

Ljud att ladda hem
Ladda hem låten här