Vanliga frågor

Vad händer på första sånglektionen?

Första gången vi träffas sätter vi oss ner några korta minuter för att prata om dina erfarenheter och önskemål kring sånglektionerna. Du får en chans att presentera dig och sångpedagogen berättar kort vem hon/han är. Självklart är det tråkigt att prata allt för mycket så vi försöker att ta så lite tid som möjligt till detta. Sedan kommer vi igång med att på ett enkelt sätt värma upp kroppen (nacke/axlar) och fokuserar en liten stund på andningen. Efter detta värmer vi upp rösten med olika sångövningar som sedan följs av att vi arbetar med en låt. Antingen är det en låt du önskat eller en låt som pedagogen valt. Låten får du sedan i uppgift att sjunga vidare på hemma tills nästa sånglektion. Har du speciella önskemål om genre eller låtval så är du välkommen att berätta detta i kontakten med din sångpedagog. För oss är det alltid viktigt att sången står i fokus så vi försöker alltid att sjunga så mycket så möjligt på varje lektion.

Hur lång är en sånglektion?

Varje lektion är 45min (ungdom 30min) och vill du finns det nu även möjlighet att ta en dubbellektion i 90min.

Måste man sjunga inför publik?

Nej du måste så klart inte sjunga inför publik! Skulle du vara intresserad av att testa det så ges det möjlighet till detta på regelbundna sångkvällar och konserter som alltid är helt frivilliga.

Behöver jag kunna läsa noter?

Vi anpassar alltid undervisningen efter din egen nivå och därför behöver du inte kunna läsa noter.

Kan jag ha nytta av sånglektionerna även med min talröst?

Ja! Eftersom vi arbetar med grundläggande teknik för rösten (kroppshållning, andning och stöd) kan du ha stor nytta av dina sånglektioner även för talrösten.

Måste jag ha en fast tid varje vecka?

Nej, du måste inte ha en fast tid varje vecka. Vill du få en garanterad regelbundenhet i dina sånglektioner rekommenderar vi att du bokar in dig på en fast tid varje vecka. Men vill du komma varannan vecka så går det också bra. Alla lediga tider hittar du i vårt bokningssystem.

Hur ofta skall man ha sånglektion?

Till en början rekommenderar vi att du bokar en lektion per vecka för att komma igång med sången. Känner du sedan att du vill ha mer tid emellan lektionerna så kan du välja att komma varannan vecka eller när helst det passar dig.

Finns det möjlighet att sjunga tillsammans med andra?

Ja, det finns möjlighet att sjunga tillsammans med andra i grupp. Antingen så bildar du en grupp med människor du vill sjunga med eller så arrangerar vi en grupp efter just dina önskemål och din nivå.

Kan jag anmäla mig när som helst under terminen?

Ja, du är välkommen med din anmälan när som helst under terminen.

Hur betalar jag sånglektionerna?

Lektionerna betalas alltid via faktura med 30 dagars betalningsvillkor. Du behöver alltså inte ta med några kontanter till lektionerna.

Kontakt

Svenska Sång & Röstinstitutet
Tomtebogatan 39
113 38 Stockholm

Hemsida: http://vocaldevotion.com
E-post: info@vocaldevotion.com

Vocal Devotion

År 2007 grundades Vocal Devotion som enskild firma av Caroline Een. VD erbjöd sånglektioner till företag och privatpersoner mestadels i Norrbotten med fokus på Piteå där verksamheten hade sitt huvudkontor. År 2009 expanderade verksamheten och VD ombildades till aktiebolaget; Svenska Sång & Röstinstitutet AB. Bolaget äger varumärket Vocal Devotion. Övriga varumärken som drivs av Svenska Sång & Röstinstitutet är: PopKids och Soulsingers.