Våra pedagoger

Carro4

Caroline Een

Caroline är uppväxt på Värmdö, i Stockholms skärgård. Där tog hon sina första sång-, piano-, gitarr-, och saxofonlektioner samt sjöng i kör. Under tiden på Värmdö Gymnasium föddes drömmen om att en dag få bli sångpedagog. Caroline flyttade därför till Piteå för att studera på Musikhögskolan och bestämde sig efter fem års studier att flytta tillbaks till Stockholm, där hon idag bor på Värmdö med sin man, två döttrar och två söner.

Caroline är grundare och ägare av Vocal Devotion och trivs ruskigt bra med det! Förutom att leda verksamheten framåt undervisar Caroline bl.a. i sång, leder körer, barnkörer, friskvårdskörer och har roliga workshops ute på arbetsplatser. Får hon en stund över så leker hon gärna i sandlådan med barnen, syr färgglada kläder, semestrar på Öland eller åker båt i Stockholms skärgård.

Caroline är utbildad sångpedagog på Piteå Musikhögskola samt Lärarhögskolan i Stockholm.

AnnaAnna Wikenius

Anna är uppväxt i en liten by utanför Sandviken där hon gick på musikalgymnasiet, dansade och spelade trumpet. Efter flera år på musikhögskolan i Piteå är hon numera bosatt i Stockholm. Anna frilansar som sångerska och sjunger bl a i Kongero och Folk’avant. Förutom att sjunga och undervisa i sång komponerar hon musik för sina olika konstellationer samt leder kurser i folklig sång/folklig stämsång. När Anna inte är på VD gillar hon att vara ute och springa, baka tårtor, läsa svenska deckare och är en riktig körnörd!

Anna är utbildad sångpedagog i Jazz/rock på Piteå musikhögskola och har en kandidatutbildning i folklig sång på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Bild Mikaela Starkman VDMikaela Häger

Mikaela är uppvuxen i Hässelby väster om Stockholm och har sedan tidig ålder haft sång och musik som sin största passion i livet.
Efter att ha sjungit i olika barnkörer och musikalgrupper hamnade Mikaela i musikalklass i högstadiet och senare på yrkesmusikerlinjen på Södra Latins Gymnasium i Stockholm med sång som huvudinstrument. Mikaela är även utbildad på gospellinjen på Glimåkra folkhögskola i Skåne där hennes stora intresse för gospel väcktes.

Idag studerar Mikaela till sång- och ensemblelärare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Mikaela frilansar även som sångerska och körledare med fokus på bl.a. gospel, pop och musikal. Mikaela har körat bakom några av Sveriges största artister som Tomas Ledin, Sarah Dawn Finer, Eric Saade och Danny Saucedo och medverkat i många olika sammanhang som välgörenhetsgalor, tv-inspelningar och konserter. Sedan hösten 2013 körar Mikaela i Jonas Gardells föreställning Mitt enda liv.

När schemat inte är fullt upp av sång och musik älskar Mikaela att vara ute på landet och njuta av lugnet, den friska luften och en god kopp kaffe.

_DSC4037vers3Charlotte Ström

Charlotte är uppväxt i småstaden Norrtälje, utanför Stockholm. Så länge hon minns har sång och musik varit en naturlig och viktig del i hennes liv. Redan vid 10-årsålder bestämde hon sig för att satsa på musiken. Under högstadiet gick hon i Norrtäljes musikalklasser och gymnasiet på sånglinjen vid Rytmus musikergymnasium i Stockholm. Hon har under uppväxten även medverkat i olika sånggrupper, musikaler, teatrar, band och körer. Dessutom har hon undervisats i piano och saxofon.
Efter gymnasiet fortsatte musikstudierna på den högskoleförberedande sånglinjen vid Sjöviks folkhögskola. Sedan fortsatte studierna vid lärarprogrammet på Musikhögskolan i Stockholm, med en specialisering inom genrebreddande sång och musikal.

Parallellt med sina studier har Charlotte arbetat som sångpedagog och har undervisat i musikal, dans och kör. Hon har under många år även arbetat som sångerska och musikalartist i professionella uppsättningar runtom hela Europa. Hon har varit sångansvarig vid flertalet teatrar och därmed testat sin sångmetodik och sina sångkunskaper i musikbranschens verklighet.

När hon inte undervisar i sång frilansar hon som sångerska, studiosångerska, röstskådespelerska, musikalartist och skriver även egen musik. På fritiden tar Charlotte så mycket tid hon kan till att umgås med sin pojkvän, sina vänner och sin familj. Hon tycker om att dansa och tar gärna en shoppingtur med en stor vaniljlatte i handen, eller varför inte en långpromenad i skogen.

johannaJohanna Alin (tjänstledig 2019)

Johanna är uppväxt i Bromma utanför Stockholm i en familj där musiken alltid haft en central och viktig roll. Efter flera år med klassiska pianolektioner och körsjungande på Adolf Fredriks Musikklasser började hon Yrkesmusikerprogrammet på Södra Latins Gymnasium. Där väcktes kärleken till jazz-, soul- och popmusik och också en längtan att få hålla på med sång och musik på heltid!

Just nu håller Johanna på att utbilda sig till Sång- och ensemblelärare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm vilket hon trivs oerhört bra med. Utöver det sjunger hon i kören Vasa Gospel och frilansar som sångerska. Hon har medverkat på flera stora evenemang bl.a. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels bröllop, välgörenhetsgalor och andra föreställningar.

När Johanna är ledig tycker hon om att umgås med familj och vänner, kanske framför en spännande serie med en stor skål popcorn!

ingelaIngela Jansson

Född och uppvuxen i Uppsala har Ingela alltid sjungit sig genom livet, men stunden då hon insåg att musiken var hennes livsuppgift var bakom trumsetet under gymnasietiden. De var också då hon började skriva musik. Hennes stora nyfikenhet har sedan lett henne genom olika skolor, men det var på improvisationslinjen vid Uppsala Universitet som den stora passionen för rösten slog rot. Där fick hon leka fram musiken via de märkligaste folkloristiska tekniker, men också lära sig fri improvisation. Ingela tog även plats i vokalensemblen Blå Congo och sjöng jazz, sin egen musik, körade och kompade på congas i ett soulband. Passionen blev sedan sångmetodik på Kungliga musikhögskolan i Stockholm där Ingela läste till rytmikpedagog.

Ingela har även vidareutbildat sig i Ergonomi för sångare på SMI, släppt album och gigat med karaoke-bandet Ditt Kvarter!

Så fort Ingela får lite fritid så umgås hon gärna med vänner och familj eller tankar energi på en sten vid sjön Magelungen.

Minna Bolin (tjänstledig 2019)

Minna är uppvuxen i Stockholm i en familj där musiken ständigt är närvarande. Hon sjöng i kör i Adolf Fredriks Musikklasser och tog piano- och sånglektioner både privat och i (dåvarande) Kommunala Musikskolan. Efter några år av letande efter gymnasietiden hittade hon så småningom till Kulturskolans avancerade program där hon fick spela jazz i band, som hon längtat efter! Via Sommenbygdens folkhögskola i Tranås och Musikhögskolan Ingesund kom hon sedan till Musikhögskolan i Stockholm där hon gick kandidatprogrammet i jazzsång. Det var där intresset föddes för att undervisa i sång och röst. Hon har sedan dess arbetat på olika sätt som sånglärare samtidigt som hon spelat både sin egen och andras musik i olika konstellationer och genrer.

Minna har varit engagerad i Popkollo sedan 2010 och har där bland annat varit med och startat kören RöstRevolt.

Just nu går Minna en master i filmmusikkomposition på Stockholms Dramatiska Högskola och Musikhögskolan i Stockholm – ett sätt att kombinera två stora intresseområden: musik och film!

När hon är ledig tycker hon bäst om att umgås med familj och vänner, titta på film eller serier eller läsa böcker.

Tove Lind Mckeever

Tove Lind Mckeever är uppväxt söder om Stockholm i förorten Salem. Hon spelade piano som liten och började ta sånglektioner i tonåren. Hon gick musikgymnasium som ledde vidare till musikstudier på folkhögskola och senare till musikhögskolan Ingesund. Efter ett sabbatsår då hon arbetade som artist på Cypern valde hon att istället ta sin sångpedagog-examen i Stockholm vid Stockholms Musikpedagogisk Institut. Sedan dess har hon frilansat som musiker, sångpedagog och körledare i Stockholm. Hon har turnerat i Sverige med både coverband och dansband och som körsångerska bakom artister. Hon har även arbetat som showartist på Silja Line. Just nu turnerar hon mest i USA och Kanada med olika symfoniorkestrar i ABBA-tributebandet Arrival där hon gör rollen som Agnetha.

Tove tycker att det är viktigt att hennes elever får testa att sjunga olika stilar men också ha chansen att få vara med och bestämma repertoar. Hon har som mål att få sången och musiken att skapa gemenskap och trygghet där alla känslor är tillåtna. Hon tycker att barnkören PopKids är ett fantastiskt sätt att inspireras och få inspirera.

Lotta Wiklund

Lotta är uppväxt i den finlandssvenska skärgärden och har ända sedan barnsben sjungit och musicerat i olika former. Hon började vid 7 års ålder ta pianolektioner och vid 15 års ålder sånglektioner, hon har även sjungit i kör och varit leadsångerska i ett flertal band under uppväxten.

Efter gymnasiet gick hon en ettårig världsmusiklinje i södra Finland och flyttade därefter till Umeå där hon påbörjade sina studier till musik- och matematiklärare vid Umeå Universitet, examen 2011. Under studietiden sjöng hon på fritiden i ett rockcoverband och även i Nationskören, samt jobbade extra som karaokehost.

Under de senaste fyra åren har Lotta jobbat utomlands som showartist och hon tycker att det har varit mycket roligt att få jobba med det hon älskar!
2014 gick hon på Complete Vocal Institute i Köpenhamn och eftersom den tekniken kändes rätt för henne, så bestämde hon sig för att två år senare påbörja den treåriga sång coach utbildningen.

Lotta skriver även egen musik som getts ut under artistnamnet Lovana och i vintras koreograferade hon en show med showgruppen FourSure som hon även är en medlem av. På fritiden gillar hon att dansa, gå på teater, umgås med familj och vänner, samt resa.

Rebecka Ljungdahl

Rebecka Ljungdahl är född och uppvuxen i Örebro där hon också gick i musikklass och på musikgymnasium. Hon har även dansat mycket och efter ett år på Kävesta Folkhögskolas danslinje bestämde hon sig för att söka vidare till skolans musiklinje. På musiklinjen föddes tankarna om att studera vidare till sångpedagog, vilket hon också gjorde på Musikhögskolan Ingesund i Arvika. Efter 5 års klassiska sångstudier flyttade hon vidare till Mora för att arbeta som sångpedagog på estetiska programmet. Därefter gick flytten hem till Örebro och kammarmusikprogrammet innan hon slutligen bestämde sig för att flytta till Stockholm.

Idag arbetar Rebecka som musiklärare och barnkörledare i grundskolan, men frilansar även som sångerska i både klassiska och populärmusikaliska sammanhang. Man kan också höra henne i några av landets mest framstående körer.

På fritiden tycker Rebecka om att vara i naturen och påta på sin kolonilott.

Anna Larsson

Första gången Anna hörde stämsång hade hon just lärt sig gå och var på väg att knata genom Stenegården i Järvsö då en kör stod och sjöng invid vägkanten. Då stannade Anna plötsligt upp och blev som fastfrusen och hennes mamma hade svårt att slita henne därifrån. Som 6 åring började hon sjunga i kör och den glädjen att få sjunga tillsammans med andra har inte gett sig sen dess.

Efter 3 år på musikerutbildningen med inriktning folkmusik på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm är nu Anna i full gång med olika projekt både som sångerska och som gitarrist. Bl.a.  sjunger hon i Kongero som är en av Sveriges ledande vokalgrupper som utför traditionell folkmusikrepertoar. Kongero har med sina konserter och workshops spridit den Svenska folksången samt enkla medel för arrangemang över hela världen, Europa, Kanada och Barbados.

Idag läser Anna på Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI) till sångpedagog och brinner lite extra för  att leda kör.

Thore Eriksson

Thore är född i Sthlm och uppvuxen i ett litet samhälle utanför Katrineholm. Där spelade och sjöng han i kyrkan och blev så småningom ledare för musikgrupper och körer där. Sång var redan från början “huvudinstrumentet”. Han gick sin första musikutbildning på “Brommaskolan”. I vuxen ålder flyttade han till Värmland där han vid sidan av arbetet ledde körer, spelade i band, som trubadur samt var med i revy-,teater- och musikaluppsättningar. Efter folkhögskola och musiklärarutbildning på Stockholms Musikpedagogiska Institut så gick han
över till att jobba på heltid med musik. På SMI fick han några år senare sin
sångpedagogutbildning. Sedan 2012 är han tillbaka i Sthlm och arbetar som musiklärare, körledare och sångpedagog.

Thores motto är “Musik ska byggas utav glädje” och det är viktigt för honom när han undervisar. Han tror på att alla kan utveckla sin sångröst och vet vad det kan betyda för individen. Förutom att sjunga så spelar Thore piano och gitarr och har en lång och bred erfarenhet som artist-, coach och pedagog inom många musikstilar såsom pop, rock, musikal, visa, jazz, soul och gospel. På fritiden skriver han sin egen musik. 2016 släppte han sitt album “Vägen” och en musikvideo med samma namn. Ny musik är ständigt på gång och han älskar att vara i studio och spela in. Om han ska koppla av från musiken så umgås han gärna med barn, barnbarn och vänner eller tittar på sport av alla slag. Alltid med kaffekoppen inom räckhåll!

Kontakt

Svenska Sång & Röstinstitutet
Tomtebogatan 39
113 38 Stockholm

Hemsida: http://vocaldevotion.com
E-post: info@vocaldevotion.com

Vocal Devotion

År 2007 grundades Vocal Devotion som enskild firma av Caroline Een. VD erbjöd sånglektioner till företag och privatpersoner mestadels i Norrbotten med fokus på Piteå där verksamheten hade sitt huvudkontor. År 2009 expanderade verksamheten och VD ombildades till aktiebolaget; Svenska Sång & Röstinstitutet AB. Bolaget äger varumärket Vocal Devotion. Övriga varumärken som drivs av Svenska Sång & Röstinstitutet är: PopKids och Soulsingers.