fbpx

”Jag började sjunga som liten, på låg- och mellanstadiet då jag ofta fick sjunga solo på luciatågen osv. Men när jag kom upp i tonåren blev jag för blyg och feg att sjunga inför publik. Sedan har tiden gått och det var först för ett år sedan (15 år senare) som jag började fundera på att börja igen. Inte för att uppträda men för min egen skull – för att stärka min röst, lära mig tekniken och för att jag saknat att sjunga ut ordentligt (som jag annars bara gör i duschen eller om jag vet att jag är ensam i lägenheten).

Så i januari 2013, efter att ha fått tips om Vocal Devotion, bestämde jag mig för att testa några lektioner. Från att bara ha tänkt ta några enstaka lektioner har det nu gått snart ett år och jag ångrar inte en sekund att jag började. Sången och hjälpen från min lärare/sångpedagog(?) har utvecklat mig otroligt mycket. Jag har lärt mig hur jag ska använda rösten, jag har vågat ställa mig på scen och sjunga solo (vilket var det läskigaste jag gjort på länge – men jag klarade det!) och jag har fått ett mycket större självförtroende tack vare det stöd och hjälp jag får varje lektion av min lärare. Det är så mycket mer än att bara sjunga, det har visat mig att man kan om man bara vågar släppa kontrollen och gå utanför sin komfortzon – det är då man utvecklas både i sin sång och som person.

Det är en väldigt familjär atmosfär på Vocal Devotion, ingen som dömer, alla är välkomna oavsett ålder, förkunskaper eller kön. Du får välja själv vilken typ av musik du vill sjunga och läraren ger dig alltid nya utmaningar och sätt att utveckla din röst. Det finns en härlig gemenskap och det känns tryggt att gå dit och sjunga. Jag ser fram emot varje lektion!”

Graziella Guglielmo, 25 år
Marknadskommunikatiör och Site Manager

graz