fbpx

Personalkör på arbetsplatsen

personalkörPersonalkör

Driver du ett företag där de anställda gör ett enastående jobb? I så fall förtjänar de att sjunga!

I personalkören sjunger vi för att må bra och för att det är roligt!  Vi erbjuder Er en opretentiös personalkör där deltagarna sjunger ”hellre än bra” och utvecklar sina röster i en tillåtande miljö. Deltagarna får ta del av andnings-, uppsjungnings – och sångtekniksövningar samt får god förståelse för hur rösten fungerar och inte minst ha mycket roligt tillsammans! Nivån anpassas efter gruppen och därmed krävs inga förkunskaper. Deltagarna i personalkören har dessutom chans att vara med och påverka repertoaren under terminens gång.

I personalkören sjunger vi för att må bra och för att det är roligt! En utbildad sångpedagog kommer ut till Er arbetsplats och sjunger med er en gång i veckan eller efter era önskemål. Personalkören är glädje, välmående och teambuilding! Att sjunga i kör kommer garanterat att höja motivationen och stärka gemenskapen inom ert företag!

Musiken

I personalkören sjunger vi blandade låtar på svenska och engelska och försöker alltid se till att det inte blir varken för svårt eller för lätt. Vad sägs om att sjunga lite Pop & rock, schlager, visa, soul och Gospel? Självklart är alla förslag på låtar varmt välkomna!
En gång per termin brukar det vara uppskattat att personalkören gör någon form av framträdande på arbetsplatsen. Då sprider vi vår sångglädje och energi till kollegorna på ett lättsamt sätt på t.ex. en kortare lunchkonsert. Självklart är det alltid frivilligt att vara med och uppträda, och deltagarna behöver aldrig känna sig tvingade att stå på scen om de inte vill det… men det är riktigt kul att göra det tillsammans!

Körsång som friskvård

När vi sjunger eller spelar frigörs så mycket dopamin att det är som att ta piller. Musiken kan alltså ha rena läkemedelseffekter. Sjuksköterskan och folkhälsovetaren C. Grape Viding har gjort studier om sångens effekt på människor. En studie visade att amatörsångare kände sig betydligt gladare efter att ha sjungit och lugn- och ro-hormonet oxytocin ökade för i stort sett alla.

”Med sången är man här och nu. Man fokuserar på något helt annat än smärta
eller relationsproblem och det är väldigt hälsosamt. Körsång ger en enorm glädje,
det är bara att konstatera. Dessutom får vi en energipåtankning som vi känner
väldigt påtagligt” säger C. Grape Viding.

Läs mer om hur sång kan ha samma effekt som medicin här

Hållbarhet

Vi på Vocal Devotion är måna om att erbjuda en kör som strävar mot en långsiktig hållbarhet både för våra körsångare men också för vår miljö. Därför kopierar vi inte upp något material (sångtexter m.m.) på papper till våra körsångare utan har istället valt att använda oss av projektor. Finns inte en projektor på plats i Era lokaler så kan vi hjälpa till och hyra ut en projektor till Er.

Efter varje tillfälle publicerar vi även texterna tillsammans med ljudfiler så att deltagarna lätt kan sjunga vidare på egen hand via dator, telefon eller surfplatta.

Utrustning

En av styrkorna med att ha vår personalkör som friskvårdsaktivitet är att deltagarna inte behöver investera in dyr utrustning för att kunna delta. De kommer som de är och fylls av sång vid våra tillfällen. För att kunna genomföra personalkören behöver vi ett elpiano som går att hyra av oss. Vill ni satsa mer långsiktigt hjälper vi gärna till med tips på ett bra digitalpiano att köpa in till arbetsplatsen.

Referenser

Vi fullkomligt älskar att sjunga tillsammans med människor. Det här är några exempel på andra arbetsplatser som vi fått äran att sjunga med: Nacka Kommun, Ekonomistyrningsverket, Vingresor, Luleå Tekniska Universitet, Försvarsmakten, Riksgälden, Stockholms Universitet, Säkerhetspolisen SÄPO,  Norrtälje Kommun, Swedbank, och iZettle.

Vanligtvis erbjuder vi personalkören i Stockholm, men vi kan och vill självklart även ordna liknande aktiviteter på andra orter i Sverige.

Bokning

Skriv några rader till oss på bokning@vocaldevotion.com om vem du och dina kollegor är så återkommer vi med en mer info och prisförslag!